Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Speciale collecties

Toonkunstcollectie bij de Bijzondere Collecties

De Toonkunstcollectie, afkomstig van de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst, bevat bladmuziek (in druk en handschrift), liedboeken en muziekliteratuur uit 1500-1955, met nadruk op de periode 1700-1900. Een deel is al toegankelijk via de UvA-Catalogus. De rest wordt momenteel ook gecatalogiseerd.  Heb je vragen over deze collectie, neem dan contact op met de conservator Simon Groot: s.h.groot@uva.nl, tel. 020 525 2549.

Collecties van Muziek Centrum Nederland

De collecties van het Muziek Centrum Nederland werden in 2012 overgedragen aan de Bijzondere Collecties. Hieronder vallen de collecties van de voormalige stichtingen Donemus, Gaudeamus, Nederlands Jazzarchief en het Nederlands Pop Instituut. Ze bevatten geluidsopnames, videomateriaal, boeken, tijdschriften, documentatie, bladmuziek en archieven op het gebied van popmuziek, jazzmuziek en gecomponeerde muziek vanaf 1900 tot heden. Het materiaal is te vinden via de catalogus van het MCN. Zie voor nadere informatie over de inhoud Geschiedenis van de uitvoerende kunsten.
Wil je iets beluisteren of inzien, neem dan contact op met de conservator: Ditmer Weertman: d.weertman@uva.nl,  tel. 020 525 2105.

Collectie Conservatorium van Amsterdam

Als student of medewerker Muziekwetenschap aan de UvA kun je materiaal van de Bibliotheek van het Conservatorium van Amsterdam lenen. Je kunt lid worden op vertoon van een studenten- of medewerkerskaart van de UvA en je e-mail adres.