Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Collectie Muziekwetenschap

Beschrijving

De collectie van Muziekwetenschap bestaat uit monografieën, naslagwerken, tijdschriften en bladmuziek. Zwaartepunten van landelijk belang  zijn niet-westerse muziek en culturele muziekwetenschap. Andere  zwaartepunten zijn historische muziekwetenschap, muziekcognitie, jazz  en popmuziek.

Ruim de helft van de collectie is gehuisvest in de Universiteitsbibliotheek, Singel 425, zaal A 301. De andere helft is in het IWO-magazijn; via de catalogus zijn de materialen aan te vragen en te bezorgen op een bibliotheeklocatie naar keuze.  De gedrukte tijdschriften zijn gedeeltelijk in de Universiteitsbibliotheek, zaal A 201, en gedeeltelijk in het IWO-magazijn. De tijdschriften zijn ter inzage. De bladmuziek is ook in het IWO-magazijn; de meeste bladmuziekuitgaven zijn te leen.

Naast de gedrukte collectie is er een digitale collectie. Een aantal naslagwerken, zoals The New  Grove Dictionary of Music and Musicians, The Oxford Companion to Music (beide in Oxford Music Online), The Garland Encyclopedia of World Music en Musik in der Geschichte und Gegenwart, is digitaal beschikbaar.  Er zijn abonnementen op ruim 100 digitale tijdschriften.

Bij Bijzondere Collecties zijn de Toonkunstcollectie en de collecties van Muziek Centrum Nederland onder gebracht.

De open opstelling

De literatuur in open opstelling staat op onderwerp geplaatst volgens de Library of Congress Classification (LCC). De belangrijke LCC-rubrieken voor muziekwetenschap zijn te vinden in de Wegwijzer collectie Muziekwetenschap Universiteitsbibliotheek Singel

Zie voor de volledige indeling van de Library of Congress

Quick Reference Guide Humanities Collections