Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Vakreferent

Drs. M.G. (Martien) Versteeg

Vakreferent Mediastudies

Martien Versteeg biedt onderwijs- en onderzoeksondersteuning voor de discipline Mediastudies. Neem met hem contact op voor:

De collectievorming

Om te komen tot een passende literatuurvoorziening steunt de collectievorming op de inbreng van de medewerkers van Mediastudies die uit het vakspecifieke aanbod de relevante monografieën, losse abonnementen en databases voor aanschaf voordragen. Daarnaast zijn zij betrokken bij evaluaties van het profiel, de set lopende tijdschriften, de databases, bij het op maat houden van de gedrukte collectie en bij andere onderwerpen die gelieerd zijn aan de collectie(vorming).

Onderzoeksondersteuning

Naast het vervullen van de literatuurbehoefte, is er een aantal andere zaken waar hulp bij wordt geboden zoals het aanbieden van het gedrukte of elektronische materiaal op een voor de discipline toegesneden wijze, attendering op nieuw materiaal en waar nodig advies en training bij het zoeken en vinden. Bij Research Data Management en bij sommige andere diensten van de Bibliotheek, zoals bij Auteursrecht, heeft Martien een ondersteunende of verwijzende rol.

Onderwijsondersteuning

Voor Media Research in het propedeusejaar van Mediastudies biedt Martien ondersteuning in de vorm van instructies en cursusmateriaal. Martien verzorgt verder op aanvraag instructie in de rest van de BA-fase of in de MA-fase en hij geeft incidenteel persoonlijke begeleiding bij literatuuronderzoek.

Informatievoorziening

Martien onderhoudt de contacten met de discipline. Hij informeert de medewerkers en studenten over vernieuwingen, veranderingen en projecten via persoonlijk contact, e-mail en een blog. Zo nodig benadert Martien de opleiding, of vertegenwoordigers daarvan, met specifieke vragen of verzoeken. Hij onderhoudt de disciplinepagina van de Bibliotheek voor Mediastudies, het vakspecifieke portal in de Database-selector en hij fungeert als achtervang bij vragen aan de Bibliotheek op dit vakgebied.