Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Wist jij al dat de Bibliotheek lid is van The Carpentries? The Carpentries is een wereldwijd netwerk van onderzoekers, software- en data-ingenieurs dat het belang van software en data in onderzoek promoot. Daarvoor verzorgen instructeurs op een laagdrempelige manier trainingen in de basisprincipes van coderen en data science vaardigheden.

Basiskennis van programmeren is inmiddels vrijwel onmisbaar  om verder kwantitatief onderzoek te kunnen doen met behulp van A.I. toepassingen zoals machine learning en deep learning. Daarom is er een stijgende vraag naar onderzoekers, data- en marketinganalisten die vaardigheden bezitten om met behulp van o.a. R en Python complexe vragen te beantwoorden. De programmeertalen R en Python zijn de meest gangbare talen die in data science worden gebruikt om grote datasets te analyseren.

Workshop Git, Shell en R (16 en 17 januari 2023)

De UvA Bibliotheek biedt samen met het Data Science Centre elk semester nieuwe Carpentry software workshops aan voor onderzoekers en masterstudenten.

Het volgen van een Carpentry workshop biedt je als onderzoeker een goede basis om vaardigheden op te doen met programeertalen R en Python. Tijdens een workshop leer je daarnaast ook Unix Shell voor datamanagementvaardigheden en Git om effectief versies van je werk bij te houden en te delen voor samenwerking.

Voor kennisdeling en versterking van ons lokale Carpentriesnetwerk organiseren de UvA en de VU komend semester gezamenlijk twee Carpentry workshops. Houdt onze agenda in de gaten; in het voorjaar delen we hierover meer!

De eerstvolgende (gratis) tweedaagse workshop “Git, Shell en R: de beginselen van programmeren” vindt plaats op 16 en 17 januari 2023. 

Train the trainer

Naast de Carpentries workshops voor basisprogrammeren zelf bieden wij 5 trainingsplaatsen per jaar aan UvA-onderzoekers om Certified Carpentry Instructeur te worden. Zo ontwikkel je niet alleen je technische en didactische skills maar en sluit je je ook aan bij een landelijk en wereldwijd netwerk van onderzoekers. Hiervoor kunnen geïnteresseerde onderzoekers zich aanmelden zonder kosten. Dus, krijg jij energie van lesgeven en wil je via The Carpentries je kennis, netwerk en vaardigehden uitbreiden, meld je aan.

Copyright: Joachim Goedhart
I thoroughly enjoyed The Carpentries instructor training. The training helped me to refresh my didactic skills. It was a great opportunity to think, discuss and learn about teaching. Moreover, it provides me with a good foundation to teach the Carpentries workshops and teach software and data skills in general. I’m looking forward to applying what I have learned in a workshop. Dr. ir. Joachim Goedhart, assistant professor Faculty of Science/SILS, Carpentry Instructor

Meer informatie

Wil je nog meer weten over de voordelen om Carpentries instructeur te worden? Lees dan deze blog. Ben je onderzoeker en geïnteresseerd om een Carpentry instructeur te worden en heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via dsc@uva.nl. We vertellen je graag meer.