Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Het Data Science Centre, onderdeel van de Universiteitsbibliotheek, organiseert op vrijdag 24 maart 2023 dit bijzondere evenement in Amsterdam met onze International Advisory Board leden.

De Internationale Adviesraad van het Data Science Centre (DSC) bestaat uit wereldleidende onderzoekers in de data science gemeenschap. Hun verbinding met de bredere data science gemeenschap en hun expertise in verschillende aspecten van het vakgebied zorgt voor strategische begeleiding van het DSC.  

Het programma van het evenement bestaat uit 4 boeiende presentaties over een breed scala aan actuele onderwerpen op het gebied van data science, variërend van de Data Science Ethos Lifecyle tot hoe data science het milieubeleid tijdens de COVID-19 pandemie informeert. Aan het einde van de presentaties is er tijd voor discussie met het publiek.  

Dit evenement vindt op locatie plaats. De exacte locatie en het volledige programma met presentatieonderwerpen worden binnenkort bekendgemaakt. 

Details:

Datum: Vrijdag 24 maart 2023  
Tijd: 10:00 - 13:00 (deuren open om 09.30 uur) 
Locatie: Amsterdam (locatie volgt binnenkort) 

Iedereen (zowel UvA als niet-UvA) is welkom om zich te registreren en deel te nemen aan dit evenement. Registratie is gratis. 

Hoe de UvA Bibliotheek datagedreven onderzoek ondersteunt

De UvA Bibliotheek ondersteunt data science door onderzoekers en faculteiten op maat en in de praktijk te ondersteunen. De Bibliotheek helpt bij het beheer van onderzoeksdata, biedt trainingen en financieringsmogelijkheden met betrekking tot digitaal en datagedreven onderzoek, en biedt toegang tot de contentcollecties en databases van de UvA.