De tentamenperiode is een drukke tijd. Daarom biedt de Bibliotheek extra studieplekken en langere openingstijden. Tijdens deze periode zijn er verschillende onderwijszalen beschikbaar om te studeren en wordt ook de Posthoornkerk gebruikt als studieplek.

tentamenformulieren op tafel met een UvA-potlood

Zie voor de verruimde openingstijden van de UB Singel, de P.C. Hoofthuis Bibliotheek, het Library Learning Centre (REC-H) en de Science Park Bibliotheek de studieplekkenpagina en houd de informatieschermen op de campus in de gaten voor extra studiezalen.

Extra openstelling | weekend van 25 en 26 juni

• Naast UB Singel, zijn het Library Learning Centre REC-H en de Science Park Bibliotheek open
  • In REC E zijn onderwijszaal E0.09 en 0.22 beschikbaar als studiezaal.
  • Voor extra beschikbare zalen op Science Park, zie Datanose. Informeer bij je studievereniging of aan de bibliotheekbalie.

Studeren in de stilte van een kerk

Wie op zoek is naar een bijzondere studieplek kan van zaterdag 25 t/m woensdag 29 juni terecht in de Posthoornkerk. Van 09.00 - 19.00 uur zijn 70 studieplekken beschikbaar. Er is gratis koffie, thee en wifi. Reserveren is nodig. Reserveer een studieplek via Eventbrite

Toegangsbeleid aangescherpt

Tijdens tentamenperiodes geldt een aangescherpt toegangsbeleid. Houd er rekening mee dat de Bibliotheek alleen toegankelijk is met een geldige UvA studenten- of medewerkerskaart. Externe leners kunnen uitsluitend boeken ophalen  of retourneren; gebruikmaken van studieplekken is niet mogelijk.

Online Study Space (OSS)

De online studieomgeving van de Bibliotheek is 24/7 open. Je kunt je eigen studiesessie beginnen en daarvoor medestudenten uitnodigen, of kijken wie er op dat moment online aan het studeren zijn. Op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 – 18.00 uur zijn er studiesessies die begeleid worden door student-medewerkers van de Bibliotheek. Meer over de Online Study Space (OSS) lees je op de studentensite van de UvA.

Afbeelding van de Library Mobile app van de Bibliotheek

Snel een studieplek vinden: Download de Bibliotheekapp

Ook in de Library Mobile app vind je de actuele openingstijden en lees je waar je één van de meer dan 4500 studieplekken van de Bibliotheek kunt vinden. Ook kun je zien of er een studieplek met PC beschikbaar is.