Het kabinet heeft afgelopen vrijdag 12 november een aantal aanscherpingen van de coronamaatregelen aangekondigd, waaronder het maximaal aantal van 75 personen per studie- of onderwijsruimte. Deze maatregelen hebben invloed op het aantal studieplekken dat de Bibliotheek aan kan bieden per locatie.

Het terugbrengen van het aantal studieplekken heeft de meeste impact op locatie Roeterseilandcampus. Dit geldt voornamelijk voor het Library Learning Centre (REC-H) en de grote studieruimtes in REC-A.

Mijd de drukte

Het verzoek aan studenten is dan ook om de drukke momenten van de dag zoveel mogelijk te vermijden (tussen 11.00 en 15.00 uur) en/of een studieplek te zoeken op bibliotheeklocaties waar de afname van het aantal studieplekken minder voelbaar is. Denk bijvoorbeeld aan Science Park of UB Singel (dagelijks open tot 00:00 uur). Bekijk het overzicht van alle studieplekken.

Liever gezamenlijk studeren online? Neem dan deel aan de online studieomgeving Onlinebrary.

Neem geen risico’s

In alle UvA-gebouwen, dus ook op alle bibliotheeklocaties, is het verplicht een mondkapje te dragen bij verplaatsing door het gebouw. Het mondkapje mag af op de zitplaats.

Blijf bij klachten thuis en laat je testen, ook als je gevaccineerd bent. En verder: houd zoveel mogelijk anderhalve meter afstand, was geregeld je handen, hoest en nies in je elleboog en schud geen handen. Doe regelmatig een zelftest om te voorkomen dat je het virus onbewust verspreidt. Zelftesten zijn verkrijgbaar via zelftestonderwijs.nl en zijn beschikbaar bij sommige recepties (bijvoorbeeld in UB Singel).