Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De eerste fysieke tentamenperiode is een feit, na anderhalf jaar restricties vanwege de coronapandemie. De Bibliotheek verwacht weer drukke tentamenweken en biedt daarom extra studieplekken aan. Diverse onderwijszalen zijn tijdens de tentamenperiode beschikbaar om te studeren en ook de Vondelkerk wordt ingezet als studielocatie. Daarnaast zijn enkele bibliotheeklocaties langer open.

Zie voor de openingstijden de pagina over de tentamenperiode van de Bibliotheek en houd de informatieschermen op de campus in de gaten voor de extra studiezalen.

Toegangsbeleid aangescherpt

Tijdens tentamenperiodes geldt een aangescherpt toegangsbeleid. Houd er rekening mee dat de Bibliotheek alleen toegankelijk is met een geldige UvA studenten- of medewerkerskaart. Externe gebruikers kunnen uitsluitend boeken ophalen of retourneren; gebruikmaken van studieplekken is niet mogelijk.

Bekijk de openingstijden voor Service & Collectie

Universiteitskwartier

  • Universiteitsbibliotheek Singel: de studiezalen en de ruimtes van de GeestesWetenschappen-collecties zijn langer open, tot 1 uur ’s nachts (01.00 uur).
  • P.C. Hoofthuis: van maandag t/m donderdag zijn de bibliotheek en het studiecentrum tot 22.00 uur geopend, vrijdag tot 18.00 uur.

Roeterseilandcampus

  • Library Learning Centre (REC H): Tijdens de tentamenperiode is het Library Learning Centre (REC H) langer geopend, maandag t/m donderdag van 08.00 - 22.00 uur. Op vrijdag van 08.00 - 20.00 uur. De onderwijszaal op de tweede verdieping is ook te gebruiken om te studeren.
  • Learning Space (REC-A): In het weekend van 23 en 24 oktober is REC-H open van 09.00 - 22.00 uur. Tijdens het weekend blijft de Learning Space (REC-A) open van 09.00 - 18.00 uur. Let op: de ingang is aan de Nieuwe Achtergracht 160 (tussen restaurant Lebkov en de Amsterdam Law Hub).
  • Juridische Bibliotheek (REC-A): De openingstijden van de Bibliotheek blijven ongewijzigd. Maandag t/m donderdag van 09.00 - 18.00 uur; en op vrijdag, van 09.00 - 17.00 uur. Toegang is alleen voor studenten Rechtsgeleerdheid.

Tijdens de tentamenperiode worden extra zalen ingezet in REC-A met ruimere openingstijden.  

Science Park

In het weekend van 23 en 24 oktober is de Bibliotheek geopend van 09.00 - 20.00 uur.

Voor extra beschikbare zalen op Science Park zie Datanose, informeer bij je studievereniging of aan de bibliotheekbalie.

Studeren in de stilte van een kerk

Wie op zoek is naar een bijzondere studieplek kan van woensdag 20 tot en met woensdag 27 oktober terecht in de Vondelkerk (Vondelstraat, 120). Van 09.00 - 19.00 uur zijn 50 studieplekken beschikbaar. Er is gratis koffie, thee en wifi. Reserveren is verplicht.

Online studieomgeving

De zogenoemde Onlinebrary is 24/7 open. Je kunt je eigen studiesessie beginnen en daarvoor medestudenten uitnodigen, of kijken wie er op dat moment online aan het studeren zijn.

Op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 – 18.00 uur zijn er studiesessies die begeleid worden door student-medewerkers van de Bibliotheek.

Lees meer over de online studieomgeving

Snel een studieplek vinden

Download de Bibliotheekapp

Ook in de nieuwe Library Mobile app vind je de actuele openingstijden en lees je waar je één van de meer dan 4500 studieplekken van de Bibliotheek kunt vinden. Ook kun je zien of er een studieplek met PC beschikbaar is.

Als je samen met andere studenten aan een paper of onderzoeksproject werkt, kun je een vergaderruimte via de app reserveren via de link met reserveringssysteem Mapiq.

Lees meer over de app