Switch to English

Op woensdag 1 september en donderdag 2 september organiseert de Bibliotheek de eerste editie van de Library Summer School. Gedurende deze twee dagen kunnen UvA-docenten hun informatievaardigheden en digitale vaardigheden verder ontwikkelen.

Een nieuw academisch jaar betekent een nieuwe reeks workshops gegeven door de Bibliotheek. Allereerst is de Library Summer School gepland, die in deze eerste editie specifiek is gericht op UvA-docenten. De Summer School duurt twee dagen en biedt docenten de mogelijkheid hun kennis en vaardigheden uit te breiden en meer te weten te komen over open onderwijs. Ook leren docenten hoe zij hun studenten hierin kunnen helpen. Thema’s van de workshops zijn onder andere: zoeken en vinden van informatie, gebruik van databases, omgaan met data, open onderwijs, digital skills en tools voor lesmaterialen.

Gratis deelname workshops

Deelname is geheel gratis en docenten kunnen zelf bepalen of zij één of meerdere workshops willen volgen en welke. De meeste workshops zijn in het Engels. De Library Summer School bestaat uit de volgende workshops:

1. Zoekstrategieën in bibliografische databases
  2. Zoeken naar nieuwsbronnen in Nexis Uni
  3. Zoeken naar juridische informatie
  4. Nut en noodzaak van open delen van onderwijsmaterialen
  5. De mogelijkheden van open tekstboeken

1. Open leermiddelen en data. Waar vind je ze?
  2. Data detox voor docenten
  3. Kennismaking met OpenRefine (data opschonen)
  4. Readers en reading lists in Canvas

Vragen?

Neem contact op met:

Benieuwd welke workshops de Bibliotheek nog meer geeft gedurende het academisch jaar? Bekijk dan de agenda op de website van de Bibliotheek.