Switch to english

UvA-studenten en -medewerkers hoeven vanaf maandag 12 juli geen studieplek meer te reserveren in verband met de versoepelde coronamaatregelen. Tegelijkertijd gaan de zomeropeningstijden in. Bibliotheeklocaties blijven de gehele zomerperiode open, maar minder lang.

De versoepelingen omtrent de coronamaatregelen bereiken ook de Bibliotheek. Vanaf maandag 12 juli vervalt de plicht om vooraf een studieplek te reserveren. Tevens hoef je in de gebouwen van de Bibliotheek geen mondkapje meer te dragen. De 1,5-meter-maatregel blijft wel van kracht.

Houd er daarnaast rekening mee dat de Bibliotheek aangepaste openingstijden heeft gedurende de zomerperiode.

Studenten achter computer in zomerperiode

Zomeropeningstijden

Universiteitskwartier

• UB Singel: Maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 20:00 uur, weekend van 10:00 tot 18:00 uur.
  • P.C. Hoofthuis: Maandag t/m vrijdag 10:00 tot 17:00 uur, weekend gesloten.
  • Bushuis: Maandag t/m vrijdag 08:00 tot 18:00 uur, weekend gesloten.

Roeterseilandcampus

• Library Learning Centre (REC-H): Dagelijks van 09:00 tot 18:00 uur, inclusief weekend.
  • REC A0 en BC1 (vanaf maandag 19 juli): Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur, weekend gesloten.

Science Park

• Bibliotheek: Maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 22:00 uur, in het weekend van 10:00 tot 18:00 uur.
  • Balie: Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur.

Onderzoekzaal Allard Pierson

Het reserveren van een werkplek in de onderzoekzaal voor raadpleging van erfgoedcollecties blijft wel verplicht. Voordat je een werkplek kunt reserveren, heb je een bevestiging nodig dat het aangevraagde materiaal klaarligt op jouw naam. Ga voor meer informatie en reserveringen naar de website van het Allard Pierson.

Toegangsbeleid

Studieplekken zijn uitsluitend bestemd voor UvA-studenten en -medewerkers. HvA-studenten en lenerspashouders hebben alleen toegang voor het ophalen en inleveren van materialen.

Vragen?

Vraag het de Bibliotheek.