Switch to English

Ook al zit je thuis, het is fijn om je medestudenten te kunnen blijven zien. Je bent namelijk niet de enige die studeert. Op MS Teams vind je de Onlinebrary, een motiverende en inspirerende online studieomgeving waar je geconcentreerd samen kunt studeren en elkaar kunt ontmoeten.

Afbeelding: Bibliotheek

De Bibliotheek opent deze week de Onlinebrary voor alle UvA studenten. Deze online studieomgeving is ontwikkeld samen met een focusgroep studenten vanuit het idee dat je ook online makkelijker geconcentreerd kunt blijven door te studeren in het bijzijn van medestudenten.

De Onlinebrary heeft verschillende kanalen zoals: ‘Study Focus’ waarop je begeleide studiesessies van 50 minuten met 10 minuten pauze afwisselt, ‘Study Tips’ waar je studietips kunt delen, en een ‘Kantine’ kanaal waar je even kunt kletsen en samen virtueel “koffie kunt drinken”. Op die manier wordt ook de sociale interactie die veel studenten missen met de sluiting van de bibliotheken en studiecentra gestimuleerd.

Begeleiding

De Onlinebrary is 24/7 open. Je kunt je eigen studiesessie beginnen en daarvoor medestudenten uitnodigen, of kijken wie er op dat moment online aan het studeren zijn.

Op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 09.00 – 18.00 uur zijn er studiesessies die begeleid worden door student-medewerkers van de bibliotheek. In deze sessies wordt een vast programma van studieblokken en pauzes aangehouden.

Wat moet ik doen?

Om in de Onlinebrary te kunnen, download je MS Teams op jouw computer of telefoon Maar let op: om dit te doen moet je eerst Office 365 Pro Plus hebben geïnstalleerd. De UvA biedt gratis beide software aan. Lees hier hoe je MS Teams kunt gebruiken als student.

Eenmaal op MS Teams, log je in met jouw UvA emailadres en zie je Onlinebrary aangeboden in het menu.

Vragen?

Vraag het de Bibliotheek.