Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Recent is de Open Access Books Toolkit gelanceerd; een ‘toolkit’ om academici inzicht te geven in alle facetten van het publiceren van open access boeken. Een ander initiatief is het Open Access Books Network: een internationaal discussieplatform over open access boeken.

De Open Access Book Toolkit is een neutrale bron die alle aspecten van open access boeken publiceren, behandelt aan de hand van de fasen in de ‘research life cycle’; van financiering, planning, peer review en licenties tot aan distributie. De toolkit – gehost door OAPEN en ontwikkeld in samenwerking met Springer en de University of Glasgow – heeft als doel auteurs van academische boeken te helpen open access voor boeken beter te begrijpen en het vertrouwen in het publiceren van open access boeken te vergroten.

Het Open Access Book Network is een internationaal en informeel netwerk voor onderzoekers, uitgevers, bibliotheken en anderen om te discussiëren over de verschillende aspecten van open access boek publiceren. Op de netwerkpagina vind je ook events, blog posts en artikelen in relatie tot open access boeken. Het netwerk is gestart door leden van OAPEN, OPERAS, ScholarLed and SPARC Europe en wordt gehost op Humanities Commons.

Vragen over open access?

Lees voor meer informatie verder op de webpagina van de Bibliotheek over Open access, of stuur een mail naar openaccess@uva.nl.