Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Ontdek de impact van je publicaties met Altmetric Explorer, een online tool waarmee je als onderzoeker de maatschappelijke en wetenschappelijke invloed van je onderzoek kunt volgen. Gebruik als één van de eersten deze handige tool!

Data workshops

 

Datum

Tijd

Aanmelden

24 november 2020

15:00 - 16:00 uur

Ga naar de workshop-pagina

Wat kan Altmetric Explorer?

Altmetric Explorer houdt het aantal vermeldingen bij in het nieuws, overheidspublicaties (beleidsdocumenten), patenten, maar ook op blogs, Facebook en Twitter. Deze alternatieve impactindicatoren worden ‘altmetrics’ genoemd. Bij altmetrics gaat het niet alleen om cijfers, maar ook om wat er door wie wordt gezegd.

Met de Altmetric Explorer kun je:

  • zien waar, wat, wanneer en hoe vaak een publicatie op het web wordt besproken (artikel, dataset, hoofdstuk van een boek, rapport, enz.);
  • de meest effectieve kanalen om het onderzoek te promoten identificeren;
  • gegevens downloaden die je kunt gebruiken voor rapporten die nodig zijn voor bijvoorbeeld subsidieaanvragen;
  • uitzoeken wat andere onderzoekers publiceren en vaststellen wat je verder zou willen promoten;
  • identificeren wie het meest discussieert over onderzoek van de UvA in een bepaald vakgebied om zo strategische partnerschappen mogelijk te maken ontdekken welke beleidsdocumenten (wereldwijd) verwijzen naar publicatie
  • De reputatie van je instelling beheren.

Workshop

Door wie?

Altmetric.com verzorgt een workshop waarin je de ins en outs van de tool leert en hoe je altmetrics voor verschillende doeleinden kunt gebruiken.

Voor wie?

De training is geschikt voor: onderzoekers, beleidsmakers, stafmedewerkers, communicatiespecialisten, Pure-beheerders, en informatiespecialisten.

Nieuwsgierig?

Geef je vandaag nog op!

24 november 2020