Vandaag is het precies een jaar geleden dat de eerste paal voor de nieuwe UB werd geslagen. Ondanks de Covid-19 pandemie gaat de bouw van de nieuwe UB in het Universiteitskwartier gestaag door. Ook tijdens de bouwvak is doorgewerkt om op schema te blijven.

Bouw verloopt voorspoedig
Afgelopen voorjaar is de voormalige Tweede Chirurgische Kliniek opgevijzeld om een nieuwe fundering en kelder aan te brengen. Met bouwkundig precisiewerk en het zorgvuldig aanbrengen van gaten in het monumentale metselwerk is het monumentale gebouw ‘opgetild’ en op nieuwe palen gezet. Vervolgens is de begane grondvloer gestort. Na de bouwvak zijn de graafwerkzaamheden gestart om onder de Tweede Chirurgische Kliniek en het nieuwe atrium de kelder aan te brengen. Per dag wordt er zo’n 100 m3 zand afgevoerd. Het ontgraven duurt zo’n 100 dagen. In de timelapse video zie je al goed de contouren van de verdiepte vloer in het atrium ontstaan.

Interieur nieuwe UB
Eind deze maand zal het ontwerp voor het interieur definitief zijn. Dit betreft voorstellen voor meubilair en het gebruik van planten tot de naamgeving van de verschillende zalen. Op een later moment zullen we een modelkamer inrichten in de UB Singel met het voorgestelde meubilair en kunnen medewerkers en studenten stoelen testen en hun voorkeuren aangeven.

We houden je natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen! Helaas zijn er vanwege Corona momenteel geen rondleidingen mogelijk. Wel is er een virtuele rondleiding beschikbaar en kun je een update van de bouw zien via de timelapse video.