Studenten kunnen vanaf 29 september gebruik maken van extra studieplekken in Science Park nu de grote verbouwing in Gebouw D is voltooid. De Bibliotheek zal deze nieuwe studieplekken beheren.

Drie afgesloten eilanden hangen in de hal. Afbeelding: Monique Kooijmans

Vanwege de coronacrisis zijn er minder stoelen geplaatst. In totaal komen er nu 33 extra studieplekken beschikbaar. Op het moment dat de oorspronkelijke indeling weer gehanteerd kan worden, zijn er 114 plekken beschikbaar. De Bibliotheek zal deze nieuwe studieplekken ter beschikking stellen via het reserveringssysteem.

Hangende studie-eilanden

Drie afgesloten eilanden hangen in de hal, met ieder een toegang vanaf de gang op de eerste verdieping van D (doorloop tussen gebouwen C en F). De studieplekken zijn ingericht in samenwerking met de Universiteitsbibliotheek. FNWI-studenten hebben zelf de stoelen gekozen middels een testopstelling in de  faculteitsbibliotheek.

De nieuwe studieplekken zijn geschikt voor langdurig geconcentreerd werk. Studenten kunnen vanaf deze week een studieplekje vooraf reserveren.