Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Met ingang van 18 augustus is het weer mogelijk om erfgoedmaterialen, archieven en andere bijzondere en zeldzame materialen in te zien op de onderzoekzaal van het Allard Pierson. Het reserveren van een werkplek in de onderzoekzaal is uitsluitend bedoeld voor de inzage van de erfgoedcollecties. Om materiaal in te kunnen zien, dien je een bevestiging te hebben ontvangen voor het door jou aangevraagde materiaal en vooraf een werkplek in de onderzoekzaal te hebben gereserveerd.

Beeld: Monique Kooijmans
Beeld: Monique Kooijmans

De onderzoekzaal is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 11.00 - 16.00 uur. Het reserveren van een werkplek kan via het contactformulier op de website van het Allard Pierson. Aanvragen van erfgoedmaterialen kan via de catalogus van de Bibliotheek vanaf vrijdag 14 augustus om 14.00 uur. Materiaal blijft gedurende zeven dagen op naam van de aanvrager gereserveerd.

Afhalen en retourneren niet mogelijk

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn ook de huisregels voor een bezoek aan de onderzoekzaal aangescherpt. Daarnaast is er een aantal beperkingen met betrekking tot het raadplegen van materialen. Het ophalen en inleveren van uitleenbare materialen bij de onderzoekzaal is niet meer mogelijk. Je kunt uitleenbare werken ophalen en retourneren bij de UB Singel. Bekijk de openingstijden.

Studiezaal depot IWO ook weer open

Vanaf dinsdag 18 augustus is het ook weer mogelijk om op afspraak materiaal te raadplegen in de studiezaal van het IWO Boekendepot. Dit is uitsluitend bedoeld voor raadpleging van materiaal dat alleen op het IWO mag worden ingezien. De studiezaal is open van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 – 14.00 uur.