Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

NWO stelt vanaf 1 juni 2020 jaarlijks 500.000 euro beschikbaar voor het open access publiceren van boeken. Daarnaast maakt NWO met een driejarige projectsubsidie de start van het Open Access tijdschriftenplatform openjournals.nl mogelijk.

NWO wil een verdere impuls geven aan de Open access beschikbaarheid van wetenschappelijke boeken die voortkomen uit haar financiering. Daarom stelt NWO vanaf 1 juni 2020 jaarlijks 500.000 euro beschikbaar voor het Open access publiceren van boeken. Aanvragen – met een maximum van 10.000 euro per publicatie – voor deze call for proposals ‘Open Access Boeken’ kunnen het hele jaar worden ingediend zolang het budget reikt.

Op 1 juli aanstaande start het KNAW Humanities Cluster met de bouw en inrichting van een open access tijdschriftenplatform, Openjournals.nl. Het platform wil een oplossing bieden voor zelfstandige Nederlandse wetenschappelijke tijdschriften. Openjournals.nl biedt hen een laagdrempelige manier om volledig Open Access te worden. Het platform zal naar verwachting eind 2020 live gaan.

Vragen over open access?

Lees voor meer informatie verder op de webpagina van de Bibliotheek over Open access, of stuur een mail naar openaccess@uva.nl.