Voor iedereen die het studeren in de bibliotheek mist, is er nu Onlinebrary. Een online omgeving die je ondersteunt bij het thuisstuderen. De concentratie en motivatie van (samen) studeren in de bibliotheek, maar dan vanuit huis.

Veel studenten studeren nu thuis en dat kan grote impact hebben. Geen motivatie, geen ritme in de dag, geen vaste plek, geen medestudenten. Dit kan leiden tot verhoogde stress en studiedruk. Onlinebrary is een pilot van de Bibliotheek UvA/HvA ter ondersteuning van het thuisstuderen.

Haal de bibliotheek in huis

Vanaf vandaag kunnen studenten studeren met de bibliotheek als achtergrondgeluid (opgenomen in de UB Singel). Leidt muziek je te veel af tijdens het studeren? Of lijkt je studieplek thuis zelfs in de verste verte niet op die van de bibliotheek? Doe je oortjes in, zet de binaural soundscape (3D) aan en je waant je in no time in de studieruimte van de Bibliotheek.

Digital study space

Samen studeren in de bibliotheek, maar dan vanuit huis. Dat kan van maandag 29 juni tot en met vrijdag 3 juli, van 09.00 – 18.00 uur. De digital study space is te bezoeken met een UvA- of HvA-account via ZOOM. Na inloggen in de online studieomgeving zie je anderen studeren, kun je gezamenlijk pauze nemen door deel te nemen aan een pauzeprogramma of door je even terug te trekken in een aparte sessie.