Welkom terug! Vanaf dinsdag 2 juni 2020 kunnen studenten en medewerkers van de UvA weer gebruikmaken van studieplekken in de UB Singel. De Bibliotheek start met een gelimiteerd aantal van 67 studieplekken, waaronder 25 plekken met een pc. Om een studieplek te bemachtigen, moet je vooraf reserveren.

Binnen de bibliotheek hebben wij een aantal maatregelen moeten treffen om de veiligheid van een ieder in de UB te garanderen. Bereid je hier dan ook op voor en neem wat te eten en te drinken mee.

We zien jullie graag weer in de bibliotheek, maar houd rekening met elkaar en:

• thuis studeren blijft de norm, dus reserveer alleen een studieplek als dat écht nodig is;
  • kom alleen;
  • houd minimaal 1,5 meter afstand, ook bij de ingang;
  • kom niet als je verkoudheidsklachten hebt;
  • volg de aanwijzingen van het personeel op.
  • Wanneer je de UB binnenkomt vragen we naar je gezondheidssituatie, je reservering en je studentenkaart/medewerkerskaart.

Let op: geen reservering = geen toegang tot de studieplekken in de UB.

Reserveer je studieplek

Er zijn elke werkdag twee tijdsblokken beschikbaar voor reservering:

Blok 1           09.00 - 13.00 uur
Blok 2           14.00 - 18.30 uur

• Je kunt maximaal één tijdsblok reserveren per week.
  • Neem je studenten/medewerkerskaart mee naar de UB en toon bij binnenkomst je reservering.
  • Geen reservering = geen studieplek.
  • Studieplekken kun je een dag van tevoren reserveren, van 09.00 uur tot 23.59 uur.
  • Momenteel is het reserveringssysteem, genaamd Mapiq, gesloten. Vanaf maandag 1 juni om 09.00 uur is het mogelijk om een reservering te plaatsen. Tot die tijd is het alleen mogelijk om een account aan te maken in Mapiq.

Lees verder over het reserveren van een studieplek.

Boeken ophalen en retourneren

Boeken ophalen en retourneren kan elke werkdag van 10.00 - 16.00 uur op de UB Singel. Houd  rekening met het volgende:

• Neem het afhaalbericht en je collegekaart/medewerkerskaart mee.
  • Verlaat direct na het ophalen en/of inleveren van je boeken het gebouw langs de aangewezen route. Het is niet toegestaan om in het gebouw te blijven om bijvoorbeeld te studeren.
  • Heb je inzagemateriaal aangevraagd? Meld je dan bij de informatiebalie.

Let op: de collecties in de UB Singel zijn nog niet toegankelijk.