Een jaar geleden is de Research Support Portal van de UvA live gegaan. Dit portaal bundelt bestaande informatie voor UvA-onderzoekers die relevant is bij het voorbereiden, uitvoeren en afronden van onderzoek.

UvA-onderzoeker Peter Kuperus in het moleculair lab voor DNA Isolation

Via één plek naar relevante informatie

De UvA biedt onderzoekers op verschillende manieren ondersteuning bij het voorbereiden, uitvoeren en afronden van onderzoek. Onderzoekers zijn hier echter niet altijd van op de hoogte, onder andere doordat de informatie over onderzoeksondersteuning op diverse plekken is ondergebracht. Voorheen moest je naar informatie zoeken in A-Z lijsten, op facultaire sites en externe sites zoals SURF. Met de komst van de Research Support Portal is dat niet langer nodig. Relevante informatie is op het portaal ondergebracht in herkenbare categorieën en van daaruit word je verwezen naar de bestaande informatie elders op het web.

Continue optimalisatie

De Research Support Portal is tot stand gekomen door inzichten, wensen en feedback van onderzoekers en onderzoeksondersteuners van de UvA in kaart te brengen. Om het portaal zo volledig mogelijk en up-to-date te houden, kunnen bezoekers van het portaal vragen, opmerkingen en suggesties indienen via het contactformulier op de homepage.

De beelden in de Research Support Portal tonen UvA-onderzoekers tijdens hun onderzoek.