In de komende weken zal de dienstverlening van de Bibliotheek gefaseerd worden uitgebreid. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws.

UB illustratie

UvA-studenten en medewerkers kunnen met ingang van maandag 25 mei aanstaande weer gedrukte materialen aanvragen en lenen via CatalogusPlus.

Ophalen en retourneren van materiaal kan bij de UB Singel van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Het aanvragen van materialen uit de collecties van het Allard Pierson is voorlopig niet mogelijk. Ook kunnen er nog geen boeken geleend worden van de Hogeschool van Amsterdam.

Aanvraag via contactformulier

Voor wie niet naar de UB Singel kan komen maar toch dringend gedrukt materiaal nodig heeft, blijft de Bibliotheek de mogelijkheid bieden om een aanvraag in te dienen via het contactformulier (kies de optie Aanvragen materialen). De Bibliotheek gaat vervolgens na of het materiaal digitaal geleverd kan worden.

Verlenging geleende boeken

Leners die momenteel al geleende boeken thuis hebben, krijgen uitstel voor het retourneren van het materiaal. De Bibliotheek verlengt namelijk alle geleende boeken tot maandag 3 augustus 2020, met uitzondering van boeken die gereserveerd zijn door andere leners.

Studieplekken

Studeren is bij de Bibliotheek voorlopig nog niet mogelijk, ook niet in de UB Singel. Alle andere bibliotheeklocaties blijven nog gesloten.

Vragen?

Raadpleeg onze Veelgestelde vragen of neem contact met ons op via Vraag het de Bibliotheek.