In de zomer van 2020 gaat de UvA over op een nieuw readersysteem. Docenten die readers willen aanbieden aan hun studenten, kunnen dit straks eenvoudig doen binnen Canvas, de digitale leeromgeving van de UvA.

Afbeelding: Monique Kooijmans
Studenten kunnen tegen betaling een papieren versie laten printen. Afbeelding: Monique Kooijmans

Met het nieuwe systeem in de Canvas leeromgeving, hebben docenten die een Reader willen samenstellen niet langer de aparte invoermodule van UvA Readers Online nodig. Het systeem is simpel in gebruik en heeft als voordeel dat hij is gekoppeld aan de bibliotheekcollectie. Materiaal uit de collectie gebruiken wordt daardoor veel eenvoudiger.

Studenten kunnen via Canvas gratis een reader downloaden en tegen betaling een papieren versie laten printen.

Testers gezocht

Voor het testen van het nieuwe readersysteem zoekt de Bibliotheek een aantal docenten. De tests vinden plaats in de tweede helft van maart en per persoon is er ca. 1 uur nodig. Wil je mee testen? Neem dan contact op met de Bibliotheek via auteursrecht@uva.nl