Van 19 tot en met 26 februari hebben FNWI-studenten drie verschillende bureaustoelen getest op comfort, uiterlijk, verstelbaarheid en robuustheid. De studenten gaven hun scores door via een online formulier. De Bibliotheek gebruikt de uitkomsten voor de aanschaf van stoelen voor nieuwe studieruimtes in de Labhal in gebouw D.

Nummer 1 is de favoriete bureaustoel

De winnende bureaustoel is een klassiek model dat niet meer in productie is. De Bibliotheek zal de stoelen daarom tweedehands aanschaffen. Op deze manier wordt er toch gehoor gegeven aan de wensen van studenten. Ook in het kader van duurzaamheid vindt de Bibliotheek dit een juiste keuze.

Op alle vier de componenten heeft de winnende bureaustoel het hoogst gescoord. Studenten hebben de stoel een 8,5 gegeven voor comfort en verstelbaarheid op een schaal van 1 tot en met 10. Over het uiterlijk van de stoel waren studenten minder lovend. Uit dit onderzoek is echter gebleken dat studenten comfort boven esthetiek verkiezen, zeker wanneer zij lange dagen maken in de studieruimtes.

Labhal, gebouw D

In totaal zullen er 114 studieplekken worden toegevoegd in de experimenteerhal in bouwdeel D om in de behoefte van studenten te voorzien. In de hal zullen drie afgesloten eilanden worden geïnstalleerd, elk toegankelijk vanaf de gang op de eerste verdieping van D (doorloop tussen gebouwen C en F). Deze studieplekken zullen een uitkomst bieden wanneer er individueel, geconcentreerd werk gedaan moet worden. De studieplekken zijn beschikbaar vanaf academisch jaar 2020/2021.