Zowel EBSCO als ProQuest werken samen met een grote selectie uitgevers om vanaf 23 maart 2020 onbeperkte toegang tot een e-boeken aan te bieden voor gebruikers. ProQuest biedt tot medio juni 2020 onbeperkte toegang tot alle eigen titels. Op deze manier biedt ProQuest (universiteits)bibliotheken handvatten, zodat docenten en studenten de huidige situatie kunnen overbruggen. Uitgevers die samenwerken met EBSCO upgraden hun toegangsmodellen automatisch tot 30 juni 2020.

De Universiteit van Amsterdam heeft licenties bij beide leveranciers voor toegang tot e-boeken. Normaal gesproken hebben veel van deze gekochte boeken een beperking op het aantal gelijktijdige gebruikers. UvA-docenten, studenten en onderzoekers kunnen de komende weken gebruikmaken van de tijdelijke privileges.

ProQuest (platform: Ebook Central)

EBSCO (platform: eBooks op EBSCOHost)

Wereldwijde acties van informatiedienstverleners

Bekijk de algemene lijst met wereldwijde acties die uitgevers aanbieden tijdens de wereldwijde corona-crisis.