De tentamentijd is een drukke tijd. Daarom biedt de Bibliotheek extra studieplekken aan op verschillende locaties in de stad. Diverse onderwijszalen zijn tijdens de tentamenperiode beschikbaar om te studeren. Ook zijn bibliotheeklocaties langer open.

UvA Bibliotheek Tentamenperiode potlood staand
Beeld: Monique Kooijmans

Zie voor alle openingstijden de locatiepagina en houd de informatieschermen op de campus in de gaten voor de extra studiezalen.

Universiteitskwartier

Universiteitsbibliotheek Singel: de studiezalen en de ruimtes van de GW-collecties zijn langer open. Houd er rekening mee dat deze locatie in de avonden en tijdens het weekend alleen toegankelijk is met een geldige studentenkaart, medewerkerskaart of bibliotheekpas. Vanwege de drukte is deze locatie in de avonden en weekenden niet open voor UKB-kaarthouders. Van 9 t/m 13 december, kunnen studenten ontspanning vinden met een sessie Virtual Reality. Aanmelden is niet nodig.

P.C. Hoofthuis: van maandag t/m donderdag zijn de bibliotheek en het studiecentrum tot 22.00 uur geopend. Er worden extra activiteiten georganiseerd, zoals yogasessies om studiestress te helpen verlagen. Ook worden collegezalen vrijgegeven voor zelfstudie.

Roeterseilandcampus

Tijdens de tentamenperiode is het Library Learning Centre langer geopend, namelijk tot 22.00 uur. In het weekend van 14 en 15 december is REC A1 extra open van 09.00 tot 19.00 uur en in Gebouw E zijn er extra zalen op de begane grond, beschikbaar tot 18.00 uur.

Sciencepark

In het weekend van 14 en 15 December is de Bibliotheek geopend van 08.00 tot 22.00 uur.

Voor extra beschikbare zalen op Sciencepark zie Datanose of informeer bij je studievereniging of aan de bibliotheekbalie.

Studeren in de stilte van een kerk

Voor wie op zoek is naar een bijzondere studieplek: zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 december kun je terecht in de Posthoornkerk (Haarlemmerstraat 124-126). Van 09.00 tot 19.00 uur zijn in de kerk 70 studieplekken beschikbaar. Er is gratis koffie, thee en wifi.

Ruimte reserveren?

Wil je een ruimte reserveren op de UB Singel, het REC of Sciencepark? Ga dan naar UvA Spacefinder.

Kerk De Duif tijdens tentamenperiode
Koffie, thee en wifi worden gratis aangeboden. Beeld: Monique Kooijmans