Docenten die readers willen aanbieden aan hun studenten, kunnen dit straks eenvoudig doen binnen Canvas, de digitale leeromgeving van de UvA. Zij hebben daarvoor niet langer de aparte invoermodule nodig. Het nieuwe systeem, Leganto genaamd, is eenvoudiger in gebruik en is gekoppeld aan de bibliotheekcollectie.

Studenten kunnen hun reader bereiken via hun cursussen in Canvas en daar ook een papieren reader bestellen.

Veel docenten maken nog gebruik van de dienstverlening van de Bibliotheek rond readers (ca. 300 titels per jaar, ca. 60.000 exemplaren), daarom is in stand houden van deze dienst en vervanging van de achterliggende software noodzakelijk.

Eenvoudiger te gebruiken
Hierbij streeft de Bibliotheek niet naar een één-op-één kopie van de oude situatie, maar naar een nieuwe eenvoudige werkwijze die aansluit bij de digitale leeromgeving die docenten al kennen (Canvas).
Studenten kunnen hun reader bereiken via hun cursussen in Canvas en daar ook een papieren reader bestellen, net als in het huidige systeem.

De nieuwe readerdienst zal in het voorjaar klaar zijn. De periode april-augustus wordt gebruikt voor verdere promotie en instructie van beheerders en gebruikers.

Meer functionaliteiten in Canvas
Onlangs heeft de Bibliotheek een koppeling gelegd tussen de digitale leeromgeving Canvas en de bibliotheekcatalogus CatalogusPlus. Door deze koppeling hoeven docenten informatie niet meer handmatig te kopiëren uit het ene systeem en te plakken in het andere.

Voor meer informatie over de readers in Canvas: Paul Nagtegaal