Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

De Bibliotheek vroeg UvA studenten inspirerende ontwerpen te maken voor de tijdelijke learning space in het gebouw J/K op de Roeterseilandcampus. Van alle inzendingen is de keuze gevallen op de voorstellen van studenten Pruthvi Vellanki (Qatar, student aan de FEB)en Greeshma Chauhan (India, student aan de FgW).

Beeld: Monique Kooijmans

De ontwerpen zijn gekozen omdat ze kleurrijk en aansprekend zijn, daarnaast hebben ze beiden verwijzingen naar de bibliotheek in zich. Pruthvi’s ontwerp is geïnspireerd op het werk van Jean-Michel Basquiat en laat de ‘gestreste student’ op een lichtvoetige manier zien. Greeshma’s werk bestaat uit een weergave van drie elementen: water, zonlicht en lucht; nodig voor individuele groei. Binnenkort starten Greeshma en Pruthvi met de uitvoering.

Pop-up Learning Space
De witte muren van de nieuwe pop-up studieruimte in gebouw J/K worden aangekleed door kunstzinnige UvA studenten. Daarvoor had de Bibliotheek begin september een ontwerpwedstrijd georganiseerd.

De nieuwe studieruimte biedt 120 zitplaatsen en is te vinden op de eerste verdieping van gebouw J/K. De ingang naar deze zaal bevindt zich naast de koffiemachine in de kantine.