Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Vanaf nu is het mogelijk om de artikelen uit The New York Times te lezen. De Bibliotheek heeft sinds kort namelijk een abonnement op deze veel gelezen Amerikaanse krant.

The New York Times logo

Daar waar iemand voorheen een eigen abonnement moest nemen om toegang te krijgen tot de volledige artikelen, hoeven studenten en medewerkers zich nu alleen nog maar binnen het UvA-domein te begeven. En via een VPN-verbinding is nytimes.com ook buiten de UvA beschikbaar. Zoek je in de databankenlijst van de bibliotheek, dan zal je daar vanaf nu ook The New York Times zien staan.

Archief NY Times

Hoe zag een issue van de krant er bijvoorbeeld uit in 1930? Via de Times Machine heb je toegang tot de artikelen gepubliceerd tussen 1851 en 2002 in de oorspronkelijke lay-out. Wil je naar artikelen kunnen zoeken op een specifiek onderwerp die zijn verschenen tussen 1851 en 2012? Dan kun je gebruikmaken van onze Proquest databank.

Mobiele versie en account aanmaken

Binnen het UvA-domein is het mogelijk om een gratis account aan te maken op nytimes.com/grouppass. Dit geeft je de mogelijkheid om het nieuws te lezen, artikelen op te slaan, nieuwe boeken te bekijken en de NY Times-app te raadplegen. De app met het nieuws is vervolgens overal toegankelijk, ook zonder VPN.

Vragen over de NY Times? Vraag het de Bibliotheek.