Op dinsdag 1 oktober 2019 vindt TEDxHvAmsterdam plaats. Geen ticket kunnen bemachtigen? Geen probleem, de UB Singel zorgt voor een livestream in de Potgieterzaal. Let wel: er is een beperkt aantal plaatsen in de zaal en vol is vol!

Eerste editie TEDxHvAmsterdam met als thema The Producible Future

Waar en wanneer

Locatie: Potgieterzaal, UB Singel, Singel 425 te Amsterdam
Datum: dinsdag 01 oktober 2019

16.30 uur Inloop Potgieterzaal
17.00 - 18.30 uur TED-talks round 1
19.30 - 21.00 uur TED-talks round 2

Taal: Engels

The Producible Future

TEDx staat voor out-of-the-box denken. Voor nieuwe ideeën die onze toekomst kunnen veranderen en verbeteren. De Hogeschool van Amsterdam is een kennisinstelling die onderzoek en onderwijs creëert met als speerpunt ‘Creating Tomorrow’, en haar studenten actief inspireert om met creatieve oplossingen en duurzame innovaties aan de toekomst te werken. De titel van de allereerste TEDxHvAmsterdam is dan ook: ‘The Producible Future’. De toekomst die door een idee van een persoon gevormd en veranderd kan worden. In een tijd van digitalisering en kunstmatige intelligentie wordt hier juist de denkkracht en invloed van de mens centraal gesteld.

De mensheid staat op een kruispunt. Wordt het de beste eeuw van ons bestaan of juist de slechtste? Hoe beschermen we onszelf tegen het opkomende populisme, nucleaire oorlog, natuurrampen en technologische bedreigingen? Het is cruciaal om juist in deze tijd kritisch te zijn op de veranderingen en tendensen die wij in gang zetten, om in de toekomst onze wereld leefbaar te houden.