Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

SciVal is een bibliometrische tool die gegevens van Scopus gebruikt om de research performance van universiteiten, groepen, individuen en zelfs landen te analyseren. Als onderzoeker kun je SciVal gebruiken om evaluatierapporten te maken, onderzoekprestaties te visualiseren, deze prestaties te benchmarken ten opzichte van collega’s, en samenwerkingsverbanden te ontwikkelen.

SciVal - Analysetool voor wetenschappelijke output

Toegang
SciVal is alleen toegankelijk binnen de UvA-gebouwen. Om in te loggen, gebruik je jouw Elsevier-account. Heb je nog geen Elsevier-account? Maak deze gemakkelijk aan via de website van SciVal.

Mogelijkheden in SciVal

  • Met SciVal is het mogelijk de onderzoekstrends van onderzoeksgebieden met citatie- en publicatiegegevens te analyseren en om de toponderzoekers en aankomende talenten te ontdekken.
  • Je kunt afzonderlijke onderzoekers kiezen of groepen samenstellen van onderzoekers op basis van onderwerp of publicatieset.
  • SciVal draait op een supercomputer. Daardoor is het mogelijk om snel grote datasets en tabellen te genereren en visualiseren.
  • De kerngetallen in SciVal worden berekend voor de UvA als geheel. Ook is het mogelijk om datasets te importeren uit bijvoorbeeld PURE.

SciVal biedt vier analysemodules: Overview, Benchmarking, Collaboration en Reports. Deze modules worden hieronder kort toegelicht.

Overview
Kerngetallen (Field-weighted citation impact, citaties per publicatie, h-index) op basis van publicaties en citaties, onderzoeksgebieden, samenwerking, economische impact, enzovoort. De resultaten kunnen zowel in een tabel als in een grafische presentatie worden getoond en bewaard.

Benchmarking
Benchmarking kan worden gebruikt om instellingen, auteurs en groepen te vergelijken, bijvoorbeeld op basis van het onderwerpsgebied waarin zij publiceren. Gekozen kan worden uit diverse soorten kerngetallen, zoals: wetenschappelijke output, citaties, economische output, maatschappelijke impact.

Collaboration
Een kaartweergave van de instellingen waar de UvA mee samenwerkt. Het is ook mogelijk om de dataset toe te snijden op uw eigen vakgebied. Niet alleen de huidige samenwerking kan in kaart worden gebracht, maar ook om mogelijk om kansen voor toekomstige samenwerkingen op te sporen.

Reports
Met rapportage kunt u analyserapporten maken. SciVal maakt gebruik van de Scopus-databases en heeft toegang tot de meeste informatie over instellingen, landen en individuele onderzoekers. Maar je kunt ook groepen of onderzoeksgebieden maken met behulp van trefwoorden, namen van je collega's of medewerkers en groepsvoorstellingen analyseren.

Ondersteuning
De bibliotheek ondersteunt het gebruik van Scival en kan helpen met het uitvoeren van analyses. Voor meer informatie en feedback over het gebruik kun je contact opnemen met de informatiespecialisten van het betreffende vakgebied, zie onderstaande link.