Voor het jaar 2019 is een aantal nieuwe overeenkomsten gesloten en een aantal bestaande overeenkomsten verlengd tussen de Nederlandse universiteiten en universiteitsbibliotheken en uitgevers. In onderstaand overzicht staat aangegeven om welke overeenkomsten het gaat.

Brill – verlengd t/m 31 december 2019
Elsevier – verlengd t/m 31 mei 2019
Emerald – nieuw: looptijd 2019 t/m 2020
Karger – verlengd t/m 31 december 2021
Oxford University Press – nieuw: looptijd van 2019 t/m 2020
Thieme – verlengd t/m 31 december 2019

Alle uitgevers op een rij op de site van Openaccess.nl geeft nadere gegevens en voorwaarden over bovenstaande en lopende overeenkomsten met uitgevers.

De Open Access Journal Browser bevat alle tijdschriften (ruim 9.000) uit de overeenkomsten tussen uitgevers en Nederlandse universiteiten waarin corresponderende auteurs gratis of met korting open access kunnen publiceren.

Sinds 2015 sluiten de Nederlandse universiteiten en universiteitsbibliotheken – in samenwerking met de Vereniging van Universiteiten (VSNU) – overeenkomsten met uitgevers over open access publiceren, de zogenaamde Read & Publish deals. Onderzoekers van de UvA kunnen hierdoor kosteloos of met hoge kortingen open access publiceren in traditionele (hybride) tijdschriften.

Mail voor vragen naar openaccess@uva.nl.