De Bibliotheek is overgegaan naar een nieuw systeem voor het lenen uit andere bibliotheken ofwel 'interbibliothecair leenverkeer'. Voor zoeken en aanvragen is voortaan WorldCat Discovery beschikbaar.

Lenen bij andere bibliotheken met WorldCat Discovery

Zoeken naar boeken en tijdschriften in andere Nederlandse bibliotheken moet niet meer via PiCarta, maar via WorldCat Discovery. Vind je daarin een item dat je wilt aanvragen, klik dan op ‘request this item via interlibrary loan’. Het item kun je laten afleveren op een door jou gewenste bibliotheeklocatie. Digitale materialen ontvang je via een link in je mailbox.

Tarieven en betaling tot en met 31 augustus 2019

Aan medewerkers en studenten van de Bibliotheek UvA/HvA zullen de kosten voor deze dienstverlening tot en met 31 augustus 2019 niet worden doorberekend. Dit in verband met de overgang naar dit nieuwe systeem en de overgang naar een nieuw bibliotheeksysteem halverwege 2019.

Inloggen en aanvragen

Heb je op dit moment een IBL-account voor PiCarta? Dan wordt dat afgesloten per 4 februari. Uiterlijk 31 maart worden je gegevens uit het oude IBL-systeem verwijderd. Aanvragen die op die datum nog open staan, handelen we gewoon af. Op een later tijdstip word je geïnformeerd over wat er gebeurt met je huidige tegoed, over hoe de verrekening van de IBL kosten per 1 september  2019 gaat plaatsvinden en over de per die datum geldende tarieven.

Als medewerker/student van de UvA kun je in WorldCat Discovery direct aanvragen plaatsen na inloggen met je UvAnetID. Externen/particulieren dienen eerst een account te laten aanmaken via een formulier op onze website.

Vragen?

Neem contact met ons op via bibliotheek@uva.nl

Direct naar WorldCat Discovery