Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De Bibliotheek UvA had in november 2017 proeftoegang tot een set bibliografische databases die uitgever ProQuest onder de naam Arts Premium Collection (APC) aanbiedt. Dit is nu omgezet in een licentie, waardoor voortaan alle studenten en medewerkers van de UvA er gebruik van kunnen maken.

Inhoud

De set omvat negen bibliografische databases op het terrein van muziek, film en de (uitvoerende) kunsten. De databases zijn gezamenlijk te doorzoeken, maar je kunt op de site via 'Change databases' zelf een combinatie maken van de databases die je wilt doorzoeken of kiezen voor het raadplegen van één van de negen bestanden. Met de toegang tot APC:

  • komt er extra full-tekst beschikbaar voor alle betrokken vakgebieden;
  • wordt er beduidend meer kunsthistorische literatuur ontsloten op het terrein van de moderne kunst een specialisatie met veel gebruikers;
  • wordt de interface voor FIAF International Index to Film Periodicals veel gebruikersvriendelijker;
  • gaan de kosten voor de bestanden waar de Bibliotheek nu een licentie op heeft omlaag;
  • en de federated search die APC biedt is een interessante mogelijkheid om over vakgebiedsgrenzen een zoekactie op het gebied van de kunsten uit te voeren.

Voor kunstgeschiedenis zijn in APC de volgende bibliografische bestanden beschikbaar: ARTbibliographies ModernDesign & Applied Arts Index en International Bibliography of Art (opvolger van de Bibliography of the History of Art). De Screen Studies Collection (SSC) bevat drie databases, waaronder de FIAF International Index to Film Periodicals. Deze bibliografie ontsluit publicaties op het terrein van film, televisie en radio. De twee andere bestanden indexeren respectievelijk de internationale filmproductie (Film Index International) en de Amerikaanse (AFI Catalog) vanaf het ontstaan van dit medium.

Toegang

APC is toegankelijk voor studenten en medewerkers van de UvA en is opgenomen in de lijst met databases bij zowel Kunstgeschiedenis als Cultuurwetenschappen. SSC is opgenomen in de lijst met databases voor Mediastudies.