Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

Nog even samen voor of na college met een groepje aan een project werken of juist alleen geconcentreerd studeren? In de nieuwe ‘Learning Spaces’ die dicht bij de collegezalen liggen, kies je de studieplek naar je behoefte.

Artist impression Learning Space A0

Op de begane grond in REC A zijn deze zomer nieuwe studieplekken gerealiseerd. Daarnaast is de eerste verdieping van REC BC opnieuw ingericht en getransformeerd naar een Learning Space.

Onze Learning Spaces zijn ruimtes waar je verschillende studieplekken afhankelijk van je behoefte kunt vinden: geconcentreerd individueel werken of juist in samen met medestudenten brainstormen met whiteboards of een scherm om een laptop in te pluggen. De studieplaatsen zijn zonder pc maar ruim voorzien van stopcontacten. Ook liggen de Learning Spaces in de nabijheid van de collegezalen zodat je juist in de tussentijd nog snel kunt afspreken. Je kunt dus het soort plek kiezen dat je op dat moment nodig hebt. 

Zinvolle feedback studenten

Het ontwerp is in samenspraak met studenten en medewerkers tot stand gekomen. Architecte Tanja Buijs-Vitkova van Aiscube geeft aan hoe zinvol zij het vond om het ontwerp ook te bespreken met studenten:Studenten hielpen ons echt om het ontwerp nog beter te maken. Zij gaven bijvoorbeeld aan dat we ook in de tentamenperiode moesten zorgen om geconcentreerd werken niet te mengen met de wat ‘drukkere’ samenwerkplekken. We hebben getracht om hier ook echt in de verlichting erg op te letten. De kleine lampjes op de tafels geven licht op de tafels en dat geeft ook een bepaalde privacy en rust.’

Tips of opmerkingen? We horen ze graag!

Een deel van het meubilair is nog niet het definitieve meubilair en ook zijn er nog afrondende bouwwerkzaamheden, maar de ruimtes kunnen wel al in gebruik worden genomen. Valt je iets op? Werkt een stopcontact niet naar behoren, of heb je een andere klacht, tip of vraag, laat het via het onderstaande formulier aan ons weten! Het formulier staat ook op de locatiepagina’s onder Roeterseiland (klik in de plattegrond op het adres).

Ga naar het formulier

Artist impression Learning Space BC1

Studieplaatsen Roeterseilandcampus

Door het toevoegen van deze Learning Spaces biedt de Bibliotheek ca. 1700 studieplaatsen op de Roeterseilandcampus. Daarnaast kunnen studenten gebruik maken van De Brug, een horecavoorziening in A en REC H en de studieplaatsen op de tweede en derde verdieping van REC B/C. De openingstijden van de verschillende plekken variëren.

Overzicht locaties en openingstijden

Wil je per campus bekijken welke studieplekken er zijn? En welke open zijn? Bekijk het in ons locatieoverzicht.

Ga naar het locatieoverzicht