Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

Vanaf eind 2016 biedt de Bibliotheek een centraal beheerssysteem voor onderzoekdata. Hiermee kunnen onderzoekers van UvA en HvA hun onderzoekdata veilig opslaan en met specifieke collega's delen. Bovendien is het mogelijk met dit beheerssysteem data te publiceren: zowel open als onder embargo.

Bedenk een naam of acroniem

De Bibliotheek zoekt een mooie, pakkende naam of acroniem voor dit centrale Research Data Management (RDM)-systeem. Een naam die of acroniem dat….:

  • refereert aan wat UvA- en HvA-onderzoekers met het systeem kunnen doen, en/of
  • iets zegt over wat collegaonderzoekers (intern en extern) met het systeem kunnen doen. Bijvoorbeeld UvA- en HvA-data ontdekken en mogelijk hergebruiken, en
  • makkelijk in het gehoor en geheugen ligt.

De naam van de leverancier van het systeem, Figshare, mag geen onderdeel van de naam zijn. Ook namen van al bestaande UvA- en HvA-systemen (bijv. UvA-data) komen niet in aanmerking.

Maak kans op een cadeaubon

De bedenker van de winnende naam voor het RDM-systeem ontvangt een cadeaubon ter waarde van € 50,00.

Stuur je idee in voor 22 september 2016

Stuur je idee voor de naam in voor donderdag 22 september via rdm-support@uva.nl.

Jury

De deelnemers aan het RDM-implementatie­overleg vormen de jury. In dit overleg praten vertegenwoordigers van alle faculteiten van UvA en HvA mee over de functionele inrichting van het centrale RDM-systeem. De winnende naam maken we in oktober bekend via de RDM-website. Inzenders krijgen een persoonlijk bericht. Over de uitslag van de prijsvraag wordt niet gecorrespondeerd.