Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

In juli verhuisde de Bibliotheek Kunstgeschiedenis naar de Universiteitsbibliotheek (UB), Singel 425. De 40.000 titels van de collecties Kunstgeschiedenis en Culturele Studies zijn in de UB weer in open opstelling geplaatst in drie delen van het Singelcomplex.

foto Monique Kooijmans

Indeling

•    De kunsthistorische naslagwerken, de theoretische studies, de iconografische publicaties en de algemene werken hebben een plek gevonden op de 3e etage in het B-gebouw (B 3.02)
•    In de Studiezaal Esthetica (C 2.02) is de collectie Culturele Studies geplaatst
•    De 4e etage van het E-gebouw herbergt de publicaties over één of meerdere kunstvormen

Studeren en lenen

Er zijn bij de collecties voldoende studieplekken om het materiaal in te zien. Mocht het toch te druk worden, dan is er elders in het Singelcomplex plaats om de werken te raadplegen. Met de zelfbediening in de studiezaal op de 4e etage van het E-gebouw en met de apparaten in de Red Room kunnen boeken worden geleend. Terugbrengen van geleend materiaal kan naast de ingang van deze ruimte. Op diverse plaatsen in de UB staan de multifunctionals voor het maken van kopieën, scans en prints.

Zoeken

De verhuizing leidde ook virtueel tot aanpassingen. Zo is in de UvA-catalogus de locatieaanduiding KHI omgezet naar GW-collecties UB. De plaatsnummers van de collecties Kunstgeschiedenis en Culturele Studies beginnen als vanouds met 128 en 311.

Balie en openingstijden

De balie UB-GW bevindt zich een verdieping lager, in de Studiezaal Mediastudies, Theaterwetenschap en Wijsbegeerte (E 3.01) waar ook de werkgroepplanken voor Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen staan. De openingstijden van de verschillende ruimtes zijn per gebouwdeel verschillend. B 3.02, in het hoofdgebouw, kent wat ruimere openingstijden dan de 4e etage van het E-gebouw en de Studiezaal Esthetica.