Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

Onderzoeksdata zijn een waardevol bezit waarin u veel investeert. Daarom is goed beheer van onderzoeksdata belangrijk. Maar hoe pakt u dat aan? En hoe zorgt u dat uw onderzoeksdata ook in de toekomst vindbaar en bruikbaar blijven, voor uzelf en anderen? De Bibliotheek organiseert opnieuw introductieworkshops.

Inhoud

Leidraad voor de workshop is een datamanagementplan (DMP): een digitaal document waarin u beschrijft welke data u tijdens uw onderzoeksproject verzamelt, hoe u de data tijdens het project opslaat en beheert, en wat er na afloop van het project met de data gebeurt.

Met het opstellen en bijhouden van een DMP verkleint u de kans op vervelende verrassingen tijdens uw onderzoek. Dat bespaart u tijd, werk en geld. Bovendien wordt bij steeds meer financiers van onderzoek een datamanagementplan een onderdeel van de subsidieaanvraag.

Doel 

Na afloop van de workshop

  • heeft u een goede indruk van wat er bij het beheren van uw onderzoeksdata komt kijken,
  • kunt u zelfstandig een datamanagementplan voor een onderzoeksproject invullen, en
  • weet u waar u terecht kunt voor advies en ondersteuning.

Doelgroep 

Onderzoekers uit alle vakgebieden zijn welkom, minimaal 4 en maximaal 10 per workshop. De voertaal is Nederlands. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.

Er is ruime gelegenheid tot vragen stellen. Op vragen die tijdens de workshop niet beantwoord kunnen worden, ontvangt u zo snel mogelijk na afloop van de workshop antwoord per e-mail of in een individuele vervolgafspraak.

Data 

De workshop wordt zes keer gegeven, op 15 januari, 21 januari, 27 januari (Engelstalig), 23 februari, 4 maart en 17 maart (Engelstalig), steeds van 15.00 tot 17.00 uur. 

Komt geen van deze data u uit, maar wilt u deze workshop wel graag bijwonen? Laat het ons weten via rdm-support@uva.nl en we houden u op de hoogte van nieuwe data. 

Meer informatie over onderzoeksdatamanagement

Aanmelden

Universiteitsbibliotheek
Universiteitsbibliotheek

Ruimte Locatie: Vondelzaal, UB Singel

Singel 425
1012 WP Amsterdam