EN uva.nl

De nieuwe studie- werk- en ontmoetingsruimte de Brug op Amsterdam Roeterseilandcampus is nu geopend. De ruimte is spectaculair wat betreft uitzicht en inrichting. De Brug is een nieuw type ‘publieke’ ruimte binnen de UvA omdat het meerdere functies bij elkaar brengt.

Het gebouw C over de Nieuwe Achtergracht is gerenoveerd en de Brug op de 4e etage wordt dé ontmoetingsplaats voor studenten, medewerkers en gasten van de campus. De ruimte heeft weliswaar studieplekken maar is geen studiecentrum omdat er geen pc’s en stopcontacten aanwezig zijn. Wie een studieplek met pc zoekt of iets rustiger wil studeren, kan terecht in het dichtbij gelegen Library Learning Centre Roeterseilandcampus of op een van de andere locaties van de Universiteitsbibliotheek. In de Brug staat ook een leestafel met een lage ‘vrije’ boekenkast. De boeken in deze kast zijn voor iedereen beschikbaar. Ook kan iedereen zijn eigen boeken hier achterlaten voor andere geïnteresseerden. De loungebanken en het gevarieerde meubilair bieden vele mogelijkheden voor ontmoetingen tussen studenten, medewerkers en gasten.

De cateringvoorziening biedt koffie, thee en andere dranken en een klein assortiment aan broodjes en snacks. Speciaal opgeleide barista’s kunnen een kop koffie naar wens bereiden. De catering is open van 9.00 tot 16.00 uur. Bij succes worden de tijden verruimd. Iedereen die werkt, studeert of te gast is op de campus kan op de Brug even pauzeren en genieten van het fraaie uitzicht over de gracht. De ontmoetingstafel bij de cateringvoorziening is de plek om af te spreken met een collega of (mede)student.

Op beperkte schaal evenementen

Naast een studie- en een cateringvoorziening, wordt de Brug ook de plek waar op beperkte schaal recepties, debatten, lezingen en andere evenementen zullen plaatsvinden. Overdag is de Brug bestemd voor de UvA-gemeenschap en de faculteiten. De Universiteitsbibliotheek en Facility Services gaan de komende periode proefdraaien met een aantal evenementen om de mogelijkheden van de Brug te verkennen.

Tijdens de verbouwing is het hele gebouw over de gracht een verdieping ‘opgetild’ waardoor de zichtlijnen met de stad verbeterd zijn en het uitzicht spectaculair is. Ook is Amsterdam Roeterseilandcampus nu meer naar de stad gericht dan in de oude situatie. Toen sloot de Brug de stad juist af van de universiteit. De architect van het gebouw is AHMM. PUUR Interieurarchitecten uit Antwerpen is verantwoordelijk voor de inrichting.

Roeterseilandcampus - gebouw B/C/D (ingang B/C)

Ruimte Locatie en openingstijden

Nieuwe Achtergracht 166