Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

De lidmaatschapskosten van BioMed Central zijn verdubbeld. Mede daarom heeft de UB besloten om vanaf 14 juni 2014 het lidmaatschap niet te verlengen. Als gevolg daarvan krijgen UvA-auteurs niet langer 15% korting bij de publicatie van open access artikelen.

De UB is een vurig pleitbezorger van open access. Met 6 uitgeefplatforms heeft de UB afspraken rond financiering ervan. Dat was ook het geval met BioMed Central en zo konden UvA-auteurs sinds 2003 artikelen publiceren met 15% korting, omdat de UB supporting member was.

BioMed Central is inmiddels van een innovatieve startup een commercieel uitgever geworden onder de vleugels van Springer. De lidmaatschapskosten zijn verdubbeld, waardoor het voordeel voor de UvA als geheel, ondanks de kortingen aan individuele auteurs, is weggevallen. Onderhandelingen met BioMed Central hebben geen soelaas geboden, reden voor de UB om het abonnement op te zeggen, ook als signaal aan de uitgever dat het financiële model dat men aanhangt aan vernieuwing toe is.