Switch to English

Tijdens deze workshop leer je hoe je op een effectieve wijze open data kunt vinden in databases en repositoria ten behoeve van onderwijs. Ook leer je waar je op moet letten bij het gebruik ervan. Workshop voor docenten van de Universiteit van Amsterdam.

Kerngegevens van evenement Gebruik van open data in het onderwijs
Datum 26 oktober 2021
Tijd 10:00 -12:00
Organisator Alice Doek
Foto: Yeo Khee via Unsplash

Docenten van de Universiteit van Amsterdam.

Over deze workshop

Na succesvolle afronding van deze module:

• kun je open data vinden die aansluiten bij het onderwijs dat je geeft;
  • weet je onder welke voorwaarden open data te gebruiken zijn, en
  • weet je studenten bewust te maken van de beschikbaarheid van open data en hen te adviseren over het gebruik van die data.

Praktische oefeningen en demonstratie over het vinden en gebruik van open data worden afgewisseld.

Aantal deelnemers

Minimaal 7 , maximaal 16.

Taal

Deze workshop wordt in het Engels gegeven, tenzij alle deelnemers voorkeur hebben voor de Nederlandse taal.

Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.

Online training via Zoom.