Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

In deze workshop leer je over de rol en waarde van data, zowel data van anderen als eigen gegevens, en hoe je ongewenst gebruik van deze gegevens door anderen kunt voorkomen. Ook krijg je tips voor het handig beheren van je bestanden en het omgaan met een overvloed aan informatie. Workshop voor studenten van de Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam.

Kerngegevens van evenement Data detox
Datum 14 oktober 2021
Tijd 13:00 -15:00
Organisator Sjoerd Beelen

Doelgroep

Studenten van de Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam.

Over deze workshop

In deze workshop leer je over de rol en waarde van data, zowel data van anderen als eigen gegevens, en hoe je ongewenst gebruik van deze gegevens door anderen kunt voorkomen. Ook krijg je tips voor het handig beheren van je bestanden en het omgaan met een overvloed aan informatie.

Na succesvolle afronding van deze workshop:

  • ben je je bewust van de hoeveelheid informatie die je via apps en accounts binnen krijgt, en heb je handvaten om deze informatie overload onder controle te krijgen,
  • kun je efficiënt je bestanden beheren, en
  • weet je hoe je jezelf kunt beschermen tegen onbedoelde opslag en manipulatie van je gegevens. 

Tijdens deze workshop krijg je niet alleen praktische tips in het op orde brengen en opschonen van je apps en accounts. Je gaat ook oefenen in het gebruik van alternatieve methoden om veiliger met je persoonlijke gegevens om te gaan. 

Aantal deelnemers

Minimaal 4.

Taal

Deze workshop wordt in het Nederlands gegeven. 

Kosten

Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.

Locatie

Online training via MS Teams.