Switch to English

De Bibliotheek organiseert deze zomer een Library Summer School voor docenten die hun informatie- of digitale vaardigheden willen verdiepen. Op woensdag 1 en donderdag 2 september worden er verschillende online workshops gegeven. Bekijk hier welke workshop(s) er op donderdag worden gegeven en schrijf je in.

Kerngegevens van evenement Library Summer School dag 2
Datum 2 september 2021
Tijd 09:30 -15:20

Workshop Open leermiddelen en data. Waar vind je ze?

• Donderdag 2 september van 09.30 – 10.50 uur.
  • Deze workshop wordt gegeven in het Engels.
  • Inhoud: Tijdens deze workshop krijg je tips om effectief open leermiddelen en open data ten behoeve van het onderwijs te vinden. Je zoekt hiervoor in databases en repositoria.

Workshop Data detox voor docenten

• Donderdag 2 september van 11.00 – 12.20 uur.
  • Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands.
  • Inhoud: Onze data zijn gewild, en we geven ze nogal eens te makkelijk weg. Deze workshop bevat tips & trucs om ongewenst gebruik van jouw data door anderen te voorkomen. Ook ga je aan de slag met het handig beheren van je bestanden en het omgaan met een teveel aan informatie.

Workshop Kennismaking met OpenRefine (data opschonen)

• Donderdag 2 september van 12.30 – 13.50 uur.
  • Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands.
  • Inhoud: De open source software OpenRefine (vroeger GoogleRefine) helpt je met het analyseren, opschonen en transformeren van je data. In deze workshop krijg je een korte demonstratie van deze krachtige tool.

Workshop Readers en reading lists in Canvas

• Donderdag 2 september van 14.00 – 15.20 uur.
  • Deze workshop wordt gegeven in het Engels.
  • Inhoud: In Canvas kun je literatuurlijsten met of zonder pdf klaarzetten voor studenten. In deze workshop krijg je een demonstratie van Readers in Canvas en bespreken we de toegevoegde waarde voor het onderwijs.