Switch to English

De Bibliotheek organiseert deze zomer een Library Summer School voor docenten die hun informatie- of digitale vaardigheden willen verdiepen. Op woensdag 1 en donderdag 2 september worden er verschillende online workshops gegeven. Bekijk hier welke workshop(s) er op woensdag worden gegeven en schrijf je in.

Kerngegevens van evenement Library Summer School dag 1
Datum 1 september 2021
Tijd 09:30 -15:20

Workshop Zoekstrategieën in bibliografische databases

• Woensdag 1 september van 09.30 – 10.50 uur.
  • Deze workshop wordt gegeven in het Engels.
  • Inhoud: Hoe vind je relevante databases, en wat is een handige zoekstrategie om er efficiënt in te zoeken? De bibliotheek heeft tal van databases met wetenschappelijke publicaties, specifiek voor de vakgebieden en ook multidisciplinair. Tijdens deze workshop ontdek je de relevante databases, en oefen je een aantal zoekstrategieën in SocINDEX, Web of Science en Scopus. Tevens wordt besproken wat de leerdoelen over zoekstrategieën voor studenten kunnen zijn.

Workshop Zoeken naar nieuwsbronnen in Nexis Uni

• Woensdag 1 september van 11.00 – 12.20 uur.
  • Deze workshop wordt gegeven in het Engels.
  • Inhoud: Nexis Uni is een grote database van internationale en Nederlandse nieuwsbronnen. In deze workshop krijg je tips om gericht en efficiënt de relevante informatie te vinden en op te slaan.

Workshop Zoeken naar juridische informatie

• Woensdag 1 september van 11.00 – 12.20 uur.
  • Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands.
  • Inhoud: Hoe vind je specifieke wetgeving, jurisprudentie, officiële publicaties en andere juridische bronnen? Tijdens deze workshop zoek je hiernaar in verschillende juridische databanken.

Workshop Nut en noodzaak van open delen van onderwijsmateriaal

• Woensdag 1 september van 12.30 – 13.50 uur.
  • Deze workshop wordt gegeven in het Engels.
  • Inhoud: Wat hebben we aan het delen (en hergebruik) van onderwijsmaterialen? Wat zijn de voordelen en de bezwaren? Wat moet er eventueel gebeuren om het delen op gang te brengen? In een open discussie bespreken we dit thema tijdens deze workshop.

Workshop De mogelijkheden van open tekstboeken

• Woensdag 1 september van 14.00 – 15.20 uur.
  • Deze workshop wordt gegeven in het Engels.
  • Inhoud: Met ‘Wikiwijs maken’ kunnen docenten gezamenlijk werken aan de creatie van open textbooks, dit kan zelfs instellingsoverstijgend in vakcommunities. Aan de hand van een voorbeeld (een boek over toxicologie) zul je zien hoe dit in zijn werk gaat, hoe het boek modulair van opbouw is en flexibel kan worden geïntegreerd in Canvas.