EN uva.nl

Importeer en organiseer referenties in Zotero en gebruik ze als literatuurverwijzingen in je teksten.

Detail Summary
Datum 4 december 2019
Tijd 09:30 - 11:30
Locatie Universiteitsbibliotheek

Citatietools

Wil je overzicht houden over je literatuurreferenties? Als je met Zotero  een eigen online literatuurbestand aanlegt, wordt het maken van verwijzingen en bibliografieën heel eenvoudig. Ook met RefWorks en Mendeley kan dat. Sta je voor de keuze, dan is hier een overzicht van voor- en nadelen van elke citatietool (PDF).

Inhoud van deze cursus

In deze cursus leer je:

• persoonlijke bibliografische databases maken en beheren,
  • literatuurgegevens opslaan in je eigen Zotero-bestand, en
  • bij het schrijven van publicaties consistent verwijzen naar literatuur, met behulp van je persoonlijke Zotero-bestand.

Als je geen ervaring hebt met het zoeken in de databases van de Bibliotheek kun je beter eerst de workshop Wetenschappelijke bronnen vinden volgen.

Praktisch

Deze workshop wordt in het Engels gegeven, tenzij alle deelnemers de voorkeur hebben voor de Nederlandse taal.

Deelnemers: minimaal 7, maximaal 16.

Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.

Universiteitsbibliotheek

Ruimte Locatie: UB Singel cursuszaal

Singel 425
1012 WP Amsterdam