De jaarlijkse Summerschool on the History of the Book van het Allard Pierson en de vakgroep Boekwetenschap is terug in fysieke vorm. De workshops vinden plaats van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 9 september in de net heropende Artis Bibliotheek.

Kerngegevens van evenement Summerschool History of the Book
Startdatum 29 augustus 2022
Einddatum 9 september 2022
Tijd 13:00
Logo Summerschool History of the Book

De jaarlijkse Summerschool on the History of the Book van het Allard Pierson en de vakgroep Boekwetenschap wordt dit jaar gehouden in de net heropende Artis Bibliotheek. De afgelopen drie jaar is de bibliotheek aan de Plantage Middenlaan, waar het Allard Pierson de collectie Natuurlijke Historie bewaart, grondig gerenoveerd. Om de heropening te vieren, staat de Summerschool dit jaar in het teken van deze collectie.

Alle workshops worden op locatie gehouden. De twee meerdaagse cursussen vinden plaats in de Werkgroepenruimte van het Allard Pierson. Kosten voor de workshops van de summerschool bedragen 50 euro.

De Summerschool wordt ieder jaar afgesloten met de Frederik Mullerlezing, die voor iedereen vrij toegankelijk is. Dit jaar wordt de lezing gegeven door Jelle Reumer.

Programma

29 augustus – 2 september Paul Dijstelberge De wonderbaarlijke schoonheid van het gedrukte boek
29 augustus Bubb Kuyper Het taxeren van oude en bijzondere boeken
30 augustus Norbert Peeters Alexander von Humboldt en Aimé Bonpland
31 augustus Sophia Hendrikx Monsters en meerminnen: zeemonsters in de natuurhistorie
1 september Bert van de Roemer De natuur verzamelen
2 september Charlotte Kleyn Specerijen en kruiden in Nederlandse kookboeken en manuscripten
5 september – 9 september Irene van Renswoude Handgemaakt! Het boek in de Middeleeuwen
5 september Esther de Gelder Natuur in kleur: de natuurhistorische uitgaven van Jan Christiaan Sepp
6 september Ad Stijnman De natuurlijke historie in prent (en natuurlijk in kleur!) – Ad Stijnman
7 september Eric Jorink Insecten: een studie van de kleinste lettertjes in het boek van de natuur
8 september Alexander Reeuwijk Darwin, Wallace en de boeken
9 september Marieke van Delft De Flora Batava
9 september Jelle Reumer Frederik Mullerlezing 2022: De weergave van het fossiel

Meer informatie vind je op de website van het Allard Pierson.