Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Er is steeds meer vraag naar data-gedreven onderzoek om antwoorden te vinden op complexe vraagstukken. De meest gangbare programmeertalen voor data-analyses zijn Python en R. Als je wil starten met R is dit de workshop voor jou!

Kerngegevens van evenement Inleiding programmeren met R, Unix Shell en Git
Startdatum
25 september 2023
Einddatum
28 september 2023
Tijd
09:30
Markus Spiske Unsplash

Op maandag 25 september t/m donderdag 28 september organiseert de Bibliotheek UvA in samenwerking met de Vrije Universiteit (VU) een cursus van vier dagen voor onderzoekers en masterstudenten van de UvA en VU die de beginselen willen leren van programmeren met R, Unix Shell en Git. De opzet van de cursus is gebaseerd op The Carpentries; een wereldwijde organisatie van onderzoekers, programmeurs en kenniswerkers die hun collega's op een laagdrempelige manier lesgeven in data- en softwarevaardigheden.  

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Programmeren met R 

  • Unix Shell 

  • GitHub 

Voor deze curus is geen voorkennis vereist. Deelnemers ontvangen links voor het downloaden van Open Source software voordat de workshop start. De cursus is in het Engels.

Bij volledige deelname wordt een SURF Edubadge verstrekt, een digitaal certificaat en bewijs van deelname dat gedeeld kan worden op je LinkedIn of CV.  

Praktische informatie

De workshop wordt kosteloos aangeboden. Lunch is niet bij de workshop inbegrepen, dus neem je eigen lunch mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd. 

Datum en tijd

Deze workshop vindt plaats op vier opeenvolgende dagen

Startdatum: maandag 25 september 2023 
Einddatum: donderdag 28 september 2023 
Tijd (alle dagen): 09.30 - 14.30 

Locatie

Maandag 25 september - REC B2.08, Roeterseiland Campus 
Dinsdag 26 september – REC E0.03, Roeterseiland Campus 
Woensdag 27 september – REC E0.03, Roeterseiland Campus 
Donderdag 28 september – REC E0.15, Roeterseiland Campus

Aanmelden

Bij aanmelding verklaar je je akkoord met de The Carpentries Code of Conduct. Bij overintekening wordt een selectie toegepast op basis van achtergrond en motivatie. Uiterlijk 18 september ontvang je bericht of je deelname definitief is.