In het kader van de Maand van het Digitaal Erfgoed presenteert de Universiteitsbibliotheek op maandag 28 november digitale ontwikkelingen rond het erfgoed van de Universiteit van Amsterdam. Deze bijzondere universiteit-, museum- en bibliotheekcollecties worden beheerd, onderzocht en gepresenteerd door het Allard Pierson.

Kerngegevens van evenement Bijeenkomst Maand van het Digitaal Erfgoed
Datum 28 november 2022
Tijd 13:30 -17:30
Verzamelkabinet in het Allard Pierson_digitaal erfgoed

De bijeenkomst staat in het teken van actuele digitale ontwikkelingen, maar ook van de toekomstplannen ‘Van digitale transitie naar digitale innovatie’. Onderwerpen die aan de orde komen, variëren van datasprints tot Creative User Empowerment, en van digitale reconstructies van pottenbakkerstechnieken in de oudheid tot toepassingen van kunstmatige intelligentie voor 17de-eeuwse landkaarten.

Deelnemers van de bijeenkomst zullen ook getuigen zijn van het ondertekenen van het Manifest Netwerk Digitaal Erfgoed door de directeur van het Allard Pierson, Els van der Plas, en de directeur van de Bibliotheek UvA/HvA, Gerard Nijsten.

De bijeenkomst vindt plaats in het Allard Pierson en is online te volgen via een live-verbinding. Klik op onderstaande link om de bijeenkomst online bij te wonen. (Webinar-ID: 876 3374 5350, deelnemen met SIP: 87633745350@zoomcrc.com.)