Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op 29 september opent de pop-up expositie ‘Beyond A-Z’. In deze tentoonstelling tonen we de Universiteitsbibliotheek in de breedste zin van het woord en nemen we je mee via schatten uit onze collectie en de magie van zoeken en vinden naar de kunst van verzamelen en bewaren. We tonen meer over de oorsprong, maar laten ook zien hoe er vandaag de dag binnen de Bibliotheek informatie wordt verzameld, bewaard, beheerd én geselecteerd. Maak kennis met onze informatiespecialisten en vaste bezoekers die hun favoriete materiaal uit de collectie belichten en kijk met ons mee richting de toekomst: van papyrusrol tot datamining. Als openingsevent voor de tentoonstelling, tonen we op 29 september de film ‘The name of the Rose’.

Kerngegevens van evenement Beyond A-Z : A Library story with an open end
Datum 29 september 2022
Tijd 19:00 -22:00
Locatie Universiteitsbibliotheek
Ruimte De Doelenzaal

FilmclUB 

In de wereldberoemde film ‘The name of the Rose’, op basis van de bestseller van Umberto Ecco, vertolkt Sean Connery de hoofdrol, als middeleeuwse Sherlock Holmes probeert hij het moordmysterie in de monumentale 14e-eeuwse bibliotheek op te lossen.   

UvA docent middeleeuwse-geschiedenis Frans Camphuijsen gaat in op het thema van de tentoonstelling en reflecteert op de historische connotaties in de film.   

Randprogramma

In het verlengde van de pop-up expositie, Beyond A-Z is er een publiek programma waarin diverse activiteiten worden georganiseerd zoals de FilmclUB met films uit de collectie. Zo worden de films ‘All the President’s Men’ en ‘The Ninth Gate’ getoond met inhoudelijke toelichtingen van verschillende UvA-docenten.  

Expositie te zien tot 2024

'Beyond A-Z' is te bezoeken tot 2024. In deze periode zal de inhoud van de tentoonstelling continu variëren dus kom gerust vaker kijken voor nieuwe inspiratie!

Universiteitsbibliotheek

Ruimte De Doelenzaal

Singel 425
1012 WP Amsterdam