Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Contact

Vraag het de Bibliotheek

Op de hoogte blijven van onze updates naar aanleiding van het coronavirus? Houd onze webpagina Updates coronavirus in de gaten.

Vragen, meldingen of klachten?

Bekijk eerst de webpagina met Updates vanwege het coronavirus en/of onze webpagina met eventuele Storingen en onderhoud.

Heb je een andere vraag, melding of klacht? Of mis je een publicatie in de collectie relevant voor onderwijs en onderzoek? Laat het ons weten:

Liever direct iemand spreken? App of bel ons!

WhatsApp naar 06 - 10 71 72 10 
Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Bellen naar 020 - 525 14 05
Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 • Rondleidingen

  Wil je één of meer locaties van onze bibliotheek leren kennen? Wij verzorgen rondleidingen voor groepen, eventueel afgestemd op specifieke vragen op de volgende locaties:

  • Universiteitsbibliotheek Singel
  • Library Learning Centre Roeterseilandcampus
  • Science Park 
  • P.C. Hoofthuis

  Aanvragen kunnen worden ingediend via ons contactformulier. Je komt bij ons contactformulier via de twee links bovenaan deze pagina. Je aanvraag voor een rondleiding ontvangen we graag uiterlijk twee weken van tevoren.

  Voor rondleidingen door de Juridische Bibliotheek kun je mailen naar jb-fdr@uva.nl.

  Voor rondleidingen bij de Artis Bibliotheek en het Allard Pierson Museum verwijzen wij door naar de contactpagina op de website van het Allard Pierson.

 • Schenkingen

  De collectie van de Bibliotheek UvA is mede tot stand gekomen dankzij schenkingen en bruiklenen van onderzoekers, verzamelaars, UvA-medewerkers en vele anderen die zich bij de bibliotheek betrokken voelden. Deze schenkingen en bruiklenen dragen in belangrijke mate bij aan het onderzoek en onderwijs van de Universiteit van Amsterdam en aan de rijkdom van haar bibliotheek.

  Als u materiaal aan de bibliotheek wilt schenken dan kunt u contact opnemen met de Coördinator Schenkingen. Stuur hem, indien mogelijk, een (elektronische) lijst met de titels en vermeldt daarbij in welke staat het materiaal verkeert. De coördinator informeert u over de uitgangspunten die de bibliotheek voor schenkingen hanteert. Hij laat het aanbod beoordelen door een medewerker die bekend is met het onderwerp van de aangeboden publicaties.

  De Bibliotheek UvA is niet in staat alles te accepteren wat wordt aangeboden. Hij maakt daarbij steeds een afweging tussen het belang van het aanbod voor de al aanwezige collectie, de beschikbare magazijnruimte en de verwerkingskosten bij acceptatie. Enkele andere uitgangspunten bij de beoordeling van een geschenk zijn:

  • boeken of tijdschriften die al in het bezit van de bibliotheek zijn worden niet aangenomen;
  • losse tijdschriftnummers of –jaargangen neemt de bibliotheek in de regel niet aan tenzij deze een belangrijk hiaat in de collectie vullen;
  • materiaal dat in slechte staat verkeert wordt meestal niet opgenomen.

  Als de bibliotheek uw schenking accepteert maken we afspraken met u over selectie, transport, plaatsing, et cetera. Bij afwijzing van uw aanbod kan de bibliotheek desgewenst een andere bestemming suggereren.

  dhr. drs. M.G. (Martien) Versteeg

  Coördinator schenkingen