Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De Bibliotheek UvA/HvA is dé bruisende kern van kennis en ontmoeting voor de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Verspreid over 13 locaties bieden wij inspirerende en gastvrije studieplekken, onderzoeksplekken en ontmoetingsplekken. Voor studenten, onderzoekers en docenten is de Bibliotheek een rijke omgeving die hen ondersteunt in hun academische reis.

Met een team van toegewijde professionals bieden we op maat gemaakte ondersteuning om de juiste bronnen te vinden in ons uitgebreide aanbod van data en informatie, essentieel voor onderwijs en onderzoek aan de UvA en de HvA.

En we zijn meer dan alleen een bibliotheek. Het Allard Pierson, als integraal onderdeel van onze organisatie, bewaart en beheert de rijke erfgoedcollecties van de UvA en maakt deze toegankelijk voor onderwijs, onderzoek en het bredere publiek. Zo verbinden we het verleden met het heden.

Bij de Bibliotheek UvA/HvA brengen we niet alleen kennis verder, maar ook mensen. We dragen bij aan de verbetering van de kwaliteit van onderzoek en het hoger onderwijs in Amsterdam en streven naar het succes van onze studenten, docenten en onderzoekers.

Copyright: Annette van Velzen
Het geeft mij een voldaan gevoel dat ik in mijn werk een steentje bijdraag aan de registratie en het vergroten van de zichtbaarheid van publicaties binnen de collecties van de universiteitsbibliotheek van Amsterdam, waarvan een deel niet alleen zichtbaar is voor studenten en medewerkers van de UvA, maar voor mensen uit de hele wereld! Annette van Velzen
Copyright: Diana Tjin-A Cheong
Materiaal zo goed mogelijk beschrijven voor in de catalogus, vraagt vaak om het doen van research. Het moet immers voor iedereen in binnen- én buitenland duidelijk zijn om welke publicatie het gaat en of deze interessant voor hen kan zijn. Diana Tjin-A Cheong

Medewerkers van de Bibliotheek

Benieuwd wie er zoal bij de Bibliotheek werken? Kijk dan eens in de lijst met bibliotheekmedewerkers. Wellicht ben jij binnenkort het nieuwe teamlid.
Bekijk de lijst met bibliotheekmedewerkers